wandelcoaching gouda

Coaching in de buitenlucht

Hoe leuk je leven ook lijkt, jij voelt je niet zomaar gelukkig en ontspannen. Je leuke baan, die lieve partner, je vrienden – het is er allemaal, maar jij blijft piekeren. Bang dat jij het niet voor elkaar krijgt, dat je het niet kunt waarmaken. Dat het misloopt, vroeg of laat. Bij anderen lijkt het allemaal zo makkelijk te gaan, maar jij moet er keihard voor werken en je bent altijd bang dat je niet genoeg presteert.

Herken jij jezelf hierin?

 • Het is goed gegaan, die vorige grote klus op je werk – gelukkig! Maar nu komt er weer zo’n project op je af en je vraagt je af of je het nog een keer tot een goed einde kunt brengen. Grote kans dat het nu misloopt… Je hebt het gevoel dat je je keihard moet bewijzen. Het lukt je alleen niet om op het tempo van de ander mee te rennen. Toch zet je een glimlach op en probeer je het op je hardst, terwijl je energie echt op begint te raken.
 • Op social media zie je feestende vrienden of innig gearmde geliefden. Zonsondergangen en palmbomen, of glühwein en sleebelletjes – iedereen heeft zijn leven op orde en geniet met volle teugen. Alleen jij niet, al probeer je dat niet te laten merken en de schijn op te houden.
 • Niemand in je omgeving lijkt last te hebben van die belemmerende gedachten die jij zo goed kent. Dat kunnen anderen dan ook niet begrijpen en je praat er dan ook maar niet over.

Je hebt het gevoel dat je meer ‘denkt’ dan ‘leeft’. En dat beperkt je!

Je weet dat dít niet is zoals je bent. En dat het echt niet langer zo door kan gaan. 

Shit, je zal toch niet overspannen zijn of misschien tegen een burn out aanzitten? Dat kan helemaal niet, want wie regelt dan je werk, je gezin, je hypotheek? Pffft, daar ga je weer.

Al die gedachten…je wordt er gek van!

Hoe zou het voor je zijn als:

 • Je die stemmetjes in je hoofd eindelijk een halt toe kunt roepen?
 • Je trots bent op het werk dat je doet – en zonder negatieve gedachten en met genoeg energie je schouders onder het volgende project zet. Natuurlijk gaat ook dat goed komen!
 • Je weer met energie je werk kunt doen, zonder dat je aan het einde van de dag stijf staat van de stress?
 • Je rustig ‘nee’ kunt zeggen tegen een verzoek, zonder dat je je daar een halve dag schuldig over voelt
 • Je het leven kunt nemen zoals het komt en je jezelf niet meer verliest in de spinsels die je hoofd maakt over de toekomst.
 • Je eindelijk de strijdbijl met jezelf kunt begraven. Jeetje wat een lucht en ruimte, energie geeft dat!

Hoe lekker zou het zijn om eindelijk weer ontspannen van kleine dingen te kunnen genieten,
óók als het leven niet perfect is?

Klinkt goed? Pak dan NU de regie over jouw leven terug!

Klant aan het woord

Waarom ik dit traject ben aangegaan, is omdat ik af wilde van het piekeren en denken, mijn waarom vragen, het om kunnen zetten in iets positiefs, het leven weer willen gaan waarderen. Ik ben een artikel over wandel coaching tegen gekomen in een tijdschrift, en gaan zoeken op internet. Of het ook in Gouda te vinden was. En inderdaad, dat was zo! Bij Move with Mari. Lang leve Google!

Ik ben hiervoor bij een psycholoog onder behandeling geweest, maar haalde er na een tijd geen voldoening meer uit. En lopen en praten in de buitenlucht, trok mij ook aan, het praat makkelijker al lopend, in plaats van tegenover elkaar zitten.

Ik ben uit dit traject gekomen als een ‘nieuwe ik’. Eén die er wel toe doet. Alle negatieve vragen waar ik mee rond liep heb ik om kunnen zetten naar positieve.

En heel belangrijk, ik ben verlost van het negatieve zelfbeeld. Ik ben weer van mijzelf gaan houden. Het leven weer gaan leven.

Het is zeker een aanrader, om deze coaching te gaan lopen. Alleen al om de rust die Marileen je geeft, daardoor heb ik de rust in mijn hoofd weer teruggevonden. Veel geleerd, over mezelf en het leven weer gaan waarderen.

Ik heb ook het plezier in het wandelen ontdekt, en de liefde voor de natuur. Kortom: Marileen is een topper!

– Tea

Klant aan het woord

Wat ik fijn vind aan Marileen, is dat zij praktisch -niet zweverig- deze coaching geeft, maar wel met gevoel voor de situatie, de omgeving, de mens.

Toen ik op zoek was naar een externe hulplijn, heb ik Marileen benaderd en gevraagd of zij mij voor een periode van 6 sessies wilde coachen op de vooropgestelde punten waar ik begeleiding bij nodig had.

Buiten, al wandelend door weer en wind, 2 uur lang praten en oefenen, zes weken lang. Een hele bijzondere intensieve periode was het. Nieuwe inzichten gekregen, oefeningen gedaan die ik niet kende toegepast op mijn onderwerpen, superspannend allemaal, maar onder haar begeleiding durfde ik het aan en kreeg het alle ruimte en aandacht die het nodig had. Na de 6 sessies had ik al grote stappen gemaakt, maar ik was er nog niet gerust op dat ik het ook alleen zou gaan doen.

Ik heb op mijn verzoek nog 3 doelgerichte sessies er achteraan gedaan. En daar ben ik heel erg blij mee. Ik ben dankzij dit coaching traject gekomen tot een punt waar ik wilde zijn en verder mee kan.

Na elke sessie kreeg ik een uitgebreid verslag van de besproken onderwerpen en oefeningen en die kan ik nu gebruiken als naslagwerk als het nodig is.

Ik zou Marileen zeker aanraden als coach, met als enorm pluspunt dat je veel luistertijd krijgt en het hele traject zich buiten afspeelt.

– Anouk

Wat zit er in het traject?

 • 3 maanden intensief aan de slag met individuele begeleiding. Thuis pas je makkelijk toe wat je geleerd hebt in je dagelijks leven.

 • 6 individuele coaching sessies in de buitenlucht. Even uit het ‘moeten’, uit de dagelijkse sleur. Ontspannen, praten, loslaten: letterlijk jezelf de ruimte geven. En vervolgens doorpakken op datgene waar jij mee zit.

 • Praktische oefeningen voor thuis die je tussen de coaching sessies door uitvoert. Geloof me, hier ga je zo veel profijt van hebben.

 • Een digitaal handboek waarin je de theorie, opdrachten en natuurlijk jouw progressie over het gehele traject kunt inzien en nalezen. Zo vergeet je nooit meer wat we in de sessies gedaan hebben en is het resultaat wat je behaalt blijvend, ook nadat de coaching is afgelopen.

Tarief

Voor het volledige traject betaal je tijdelijk 897,- (of 2 maal 474,-)

597,- btw vrij

(betalen in 2 of 3 termijnen is mogelijk)

Houdt de prijs je tegen? Denk dan eens na over deze opties:

 • Betalen in 2 of 3 termijnen is no problem.
 • Is jouw coachvraag werkgerelateerd? Veel werkgevers hebben tegenwoordig een scholings- of vitaliteitsbudget beschikbaar waaruit coaching vergoed kan worden. Vraag hiernaar bij je werkgever.
 • Ben je ondernemer? Je kunt wandelcoaching opgeven als scholingskosten. Vraag hiernaar bij je boekhouder.
 • Voel je dat dit iets voor jou is, maar twijfel je nog? Neem even contact op, dan hebben we het er vrijblijvend over.

Deze coaching wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Bij het traject gelden mijn algemene voorwaarden.

Meld je aan voor jouw traject

Vul het onderstaande formulier in. Ik neem binnen 2 werkdagen telefonisch contact met je op.

Veelgestelde vragen

Als je me een beetje kent, weet je dat ik niet van de van cheesy clichés ben. Maar voor dit antwoord maak ik een uitzondering :-). Komt-ie: Buiten bewegen is de eerste stap om dichterbij jezelf te komen.

Zonder grappen: Je zit doorgaans al zo veel binnen (letterlijk én figuurlijk: in je hoofd). Waarom zouden we dan tijdens de coaching óók nog binnen gaan zitten denken? Daarom neem ik je mee naar buiten. Verandering van omgeving, rustig bewegen en de natuur doen wonderen voor je lichaam en geest. De natuur doet iets met je: Daar kun je gewoonweg niet omheen. En hoe fijn is het dat je met deze coaching 3 vliegen in één klap slaat: coaching, beweging én een frisse neus!

Absoluut! Ik raad je ook zeker aan om dat te (blijven) doen. Weet wel dat coaching in de buitenlucht veel meer is dan ‘een rondje wandelen’. Het wandelcoachtraject bevat 6 intensieve coachingsessies, waarbij we niet binnen in een kantoortje tegenover elkaar zitten, zoals dat bij de meeste coaches en therapeuten het geval is, maar buiten in de natuur zijn.

Omdat we naast elkaar lopen, hoeven we elkaar niet de hele tijd aan te kijken en voel je je ook niet bezwaard om stiltes op te vullen. Dit nodigt uit om écht jezelf te zijn tijdens de coaching.

 

We leven nu eenmaal in Nederland en daarom kan ik je niet 100% goed weer garanderen. Bij slecht weer adviseer ik je simpelweg om goede regenkleding aan te doen en een paraplu mee te nemen. Je zou het misschien niet zeggen, maar juist bij minder goed weer is het fijn om naar buiten te gaan. De ervaring leert dat wandelen in de regen iets extra rustgevends heeft.

Is er zeer slecht weer zoals storm, ijzel of onweer voorspeld? Dan verplaatsen we de afspraak. Maar je zult zien: het is vaker goed weer dan je denkt 😉

Doorgaans wandelen we in één van de groene gebieden rondom Gouda: het Goudse Hout, Reeuwijkse Hout, ‘t Weegje of de Krimpenerwaard. Kom je niet uit Gouda? Ik werk in een gebied tot 15 kilometer buiten Gouda en kan naar een natuurgebied bij jou in de buurt komen. Woon je buiten dit gebied? Ik verwijs je graag door naar één van mijn waardevolle collega’s in het land.

Nee, dat hoeft niet. Tijdens het traject wandelen we op een tempo wat bij jou past. Zoek je meer uitdaging, of is jouw coachvraag misschien sportgerelateerd? Dan kunnen we de coaching ook combineren met hardlopen.

Wanneer je (bijna) burn out bent, overleg dan eerst met je huisarts of behandelaar of het een goed idee is om nu een coachingtraject te starten.

Afhankelijk van jouw situatie kan coaching in de buitenlucht een mooie vervolgstap zijn op je behandeling bij de psycholoog of praktijkondersteuner. Als je coaching in de buitenlucht overweegt naast je behandeling bij een psycholoog of POH, overleg dit dan eerst met jouw behandelaar.

Per sessie zijn we zo’n anderhalf à twee uur onderweg. Tussen de sessies door is het belangrijk dat je je progressie goed bijhoudt, de opdrachten uitvoert en vragen stelt waar nodig. Wanneer je echt verandering wilt zien in je denken en in je gedrag, is het nodig om iedere dag de tijd te nemen om met het traject bezig te zijn. Dit kan variëren van 5 minuten tot een uur, afhankelijk van waar we zitten in het proces.

Dat kan! Check mijn pagina over de introductiesessie voor wandelcoaching.

Meer weten over coaching in de buitenlucht?

Heb je interesse in een traject en heb je daar nog vragen over? Klik dan op onderstaande knop om contact op te nemen.

Bel Move with Mari op: 06 24 34 29 32